Kennisbank

Methodiek 'Kleur geven aan emoties' ontwikkeld door SSOE en Happybots

De inzet van een robotje ter ondersteuning van de communicatie over gevoel van de leerling met de leerkracht


Onderzoek over 'leren leren'

Jennifer van Gurp, heeft als afstudeeropdracht voor SSOE een onderzoek gedaan over 'leren leren'. De samenvatting van haar scriptie willen we hierbij graag met u delen.


Ehler-Danos Syndroom (EDS)

“Nou, van Daan is net de diagnose bekend. Hij blijkt EDS te hebben met hypermobiliteit. Ik mag hem niet te veel laten lopen, want dat is te vermoeiend en te pijnlijk voor hem. Vraag ik in de klas “wie wil de lamp even uitdoen?” En….. Daan staat al bij de lichtknop, helemaal door de klas gesprint. Hoe kan ik hem nu minder laten bewegen, als hij zelf al zo wil bewegen. Pff, ik vind het wel een dingetje.”


Sensonate, alles wat je wilt weten over prikkelverwerking op een plek direct doorzoekbaar

Informatie en inspiratie voor een beter leven via een optimale prikkelbalans voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking, hun ouders, begeleiders en leerkrachten


Tips voor ouders, leerkrachten en andere betrokkenen in tijden van corona


Terug naar school in coronatijd

Verzamelde tips / links voor professionals in de ondersteuning bij het ontvangen van de leerlingen in de klas in tijden van corona


Ouderwijzertelefoon

OuderWijzer start de OuderWijzerTelefoon voor ouders die graag even willen sparren, stoom af willen blazen of vragen hebben.


Passend Onderwijs leerlingen met autisme

Wij zijn trots op het artikel in Zorg Primair van onze collega Dana van den Dungen. Zij beschrijft haar kijk op 5 jaar Passend Onderwijs voor leerlingen met autisme. Daarin vooral het belang van goede samenwerking, steunstructuur voor leerkrachten, goede beeldvorming en denken vanuit krachten.


Interessante websites voor ouders met een kind met een verstandelijke beperking

Interessante websites voor ouders met een kind met een verstandelijke beperking.