11 maart: Workshop Autisme Belevings Circuit (ABC)

Door het AutismeBelevingsCircuit (ABC-Circuit) leer je autisme ervaren.

*Nog beperkte plaatsen beschikbaar voor 11 maart*

Inhoud

Het ABC-Circuit laat je door “autistische ervaringen” voelen hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om een autismespectrumstoornis te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren, maar ervaren is een andere manier.

Deze workshop is een actieve en zeer toegankelijk dagdeel vol ervaringen. Het circuit bestaat uit een aantal opdrachten en werkvormen die je gaat uitvoeren. Er zijn doe-opdrachten en zintuigelijke ervaringen. Eén van onze medewerkers leidt je door het circuit heen en er is ruimte voor het delen van ervaringen. Ook worden diverse tips gegeven voor autismevriendelijkheid.

Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel nu zelf wat je misschien al ooit gelezen hebt. Via negen opdrachten brengt dit ABC-Circuit je in de gevoelswereld van autisme.

Doelgroep

Het ABC-Circuit is er voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Wij richten ons vooral op mensen uit het onderwijs, maar kunnen de training ook aan groepen bieden.

Tijdsduur

2,5 uur.

Datum

Woensdag 11 maart 2020 van 19:00 tot 21:30 uur (nog beperkte plaatsen beschikbaar)

Dinsdag 9 juni 2020 van 19:00 tot 21:30 uur

Locatie 

MBS Eindhoven
Venetiëstraat 43
5632 RM Eindhoven (gratis parkeren)

Deze workshop kunnen we ook op locatie geven.

Kosten

€50,-  (inclusief materialen/literatuur, koffie en thee).

Deze studiedag is gevalideerd door het Registerleraar voor 2 registeruren en is geaccrediteerd voor SKJ voor 1,25 punten.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.