Micha ondertekent eerste Praktijkverklaring

Micha de Kort tekent als eerste leerling van de Antoon van Dijkschool een Praktijkverklaring

Voor leerlingen met een uitstroombestemming Arbeid is de Antoon van Dijkschool gestart met de mogelijkheid om leerlingen een Praktijkverklaring te laten halen.

Wat houdt dit in?

In samenwerking met een erkend leerbedrijf is het mogelijk om door stage de opgedane vaardigheden te bekronen met een Praktijkverklaring van het bedrijf. Die Praktijkverklaring is erkend door de brancheorganisaties als bewijs van vakbekwaamheid. Daarmee kan de leerling dus laten zien wat hij of zij allemaal kan.

Wat heeft Micha hiervoor gedaan?

De 16-jarige Micha uit Helmond heeft gedurende 20 weken stage gelopen bij de Zorgboog op de locatie Kleinschalig wonen de Lindeboom. Als gastvrijheidsmedewerkster heeft ze het team ondersteund dat constante zorg, begeleiding en ondersteuning biedt aan ouderen met dementie. De kwaliteiten die ze hierbij heeft laten zien zijn gekoppeld aan de werkprocessen die hierbij passend zijn.

Op vrijdag 21 februari tekende Micha haar Praktijkverklaring samen met Praktijkopleider Wendy Verbakel. Dankzij een succesvolle samenwerking en begeleiding is Micha de eerste leerling die tijdens een stage vanuit de Antoon van Dijkschool een praktijkverklaring heeft behaald.

Wij zijn enorm trots op haar!