Start cursus Nederlands met Gebaren

Heb je in je werk of in de thuissituatie te maken met kinderen die niet of nauwelijks kunnen spreken, slecht verstaanbaar zijn of kinderen die gebaren nodig hebben voor de ondersteuning van hun taalbegrip? Schrijf je dan nu in voor de training Nederlands met Gebaren (NmG)! NmG is gesproken Nederlands ondersteund met gebaren. De resultaten zijn veelbelovend, het toepassen van NmG vergt echter vaardigheid en kennis. Waar moet je op letten om het zo goed mogelijk te doen en welke factoren zijn hierbij belangrijk?

Uitstekende docenten

Colinda Spreeuwenberg en Marianne Muskens zijn beiden bevoegd docent NmG en werkzaam als logopedist bij de Externe Dienstverlening van Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisemiddag (SSOE). Zij laten je in deze cursus kennismaken met NmG. Je leert op basisniveau communiceren over alledaagse dingen die van belang zijn in de communicatie met slechthorende kinderen en kinderen met spraak- en/of taalproblemen.

  • Je leert ongeveer 700 gebaren van verschillende thema’s herkennen en gebruiken. Colinda en Marianne laten je zien hoe je deze gebaren levendig kunt toepassen.
  • Daarnaast verwerf je een aantal grammaticale en gespreksvaardigheden die geschikt zijn voor NmG. Ook hier leren de docenten je hoe je deze moet toepassen met gebaren.

Voor wie is de cursus?

De cursus is bedoeld voor ouders, familieleden, leerkrachten en onderwijsassistenten van kinderen die niet of nauwelijks spreken, slecht verstaanbaar zijn of voor kinderen die gebaren nodig hebben voor de ondersteuning van hun taalbegrip (bijvoorbeeld zeer moeilijk lerend).

Uiteraard is de cursus ook voor andere professionals die betrokken zijn bij deze kinderen.

Meer informatie

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten op maandagmiddag van 15:45 uur tot 17:45 uur en start op 22 oktober 2018. Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven. De uiterlijke inschrijfdatum is 1 oktober.