Transitie

Wat is transitie?

Route040

Stages, bedrijfsoriëntaties en cursussen

Als leerlingen er echt klaar voor zijn, kunnen zij via een stage hun interesses en capaciteiten verder onderzoeken en hun competenties verder ontwikkelen. Ook kunnen leerlingen via Route040 landelijk erkende branchegerichte cursussen volgen of maatwerkcertificaten behalen. Op deze manier zijn verworven kennis en competenties ook voor de arbeidsmarkt goed herkenbaar.

Welke leerlingen kunnen zich aanmelden?

  • VSO-leerlingen van een van de SSOE-scholen;
  • leerlingen van reguliere scholen die ambulant begeleid worden door SSOE;
  • oud-leerlingen en jongeren met beperkingen op sociaal-emotioneel, cognitief, communicatief of functioneel (fysiek) vlak tot 27 jaar.

Leerlingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met hun mentor, stagebegeleider of ambulant begeleider.

Damian, een voormalig leerling van MBS Eindhoven, vertelt over zijn ervaringen

Hoe ervaart Damian het werken bij Route040? 

Damian zegt dat hij het liefst spullen uit elkaar haalt, demonteert. Omdat Route040 ging verhuizen, kon hij zijn hart ophalen. Hij mocht alle voorraadkasten demonteren en lijsten van de muur schroeven. Ook vindt hij het leuk om jongeren van andere scholen te ontmoeten. Over de vraag wat hij het minst leuk vindt om te doen, hoeft hij niet lang na te denken: “de wc poetsen!” 

Het is vandaag Damian zijn laatste dag. Hij vindt dit jammer, want hij heeft het er enorm naar zijn zin. Maar vanaf nu gaat hij een nieuwe uitdaging aan: stage lopen bij Ikea. Tot slot heeft Damian nog enkele tips voor zijn opvolgers: “Zet door als het even moeilijk wordt en kom op tijd!”  

Route040 en uw bedrijf

Wij zoeken werk!

Route040 is voortdurend op zoek naar bedrijven die deze speciale jongeren een kans willen geven en mee willen helpen aan het realiseren van een toekomst met perspectief. Wij zoeken licht industrieel of administratief werk ten behoeve van training van arbeidsvaardigheden. Hierbij valt te denken aan inpakken, stickeren, (de)montage, sorteren, flyers vouwen etc. Begeleiding door professionele docenten en werkbegeleiders garandeert een uitstekende kwaliteit.

Bel ons voor een vrijblijvend gesprek

Vraag vandaag nog vrijblijvend een gesprek aan en ontdek wat wij voor elkaar kunnen betekenen.