Transitie

Wat is transitie?

Het Arbeids Transitie Centrum (ATC)

Stages, bedrijfsoriëntaties en cursussen

Als leerlingen er echt klaar voor zijn, kunnen zij via een stage hun interesses en capaciteiten verder onderzoeken en hun competenties verder ontwikkelen. Ook kunnen leerlingen via het ATC landelijk erkende branchegerichte cursussen volgen of maatwerkcertificaten behalen. Op deze manier zijn verworven kennis en competenties ook voor de arbeidsmarkt goed herkenbaar.

Welke leerlingen kunnen zich aanmelden?

  • VSO-leerlingen van een van de SSOE-scholen;
  • leerlingen van reguliere scholen die ambulant begeleid worden door SSOE;
  • oud-leerlingen en jongeren met beperkingen op sociaal-emotioneel, cognitief, communicatief of functioneel (fysiek) vlak tot 27 jaar.

Leerlingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met hun mentor, stagebegeleider of ambulant begeleider.

Damian, een leerling van MBS Eindhoven, vertelt over het ATC

Hoe ervaart Damian het werken op het ATC? 

Damian zegt dat hij het liefst spullen uit elkaar haalt, demonteert. Omdat het ATC bijna gaat verhuizen, kan hij zijn hart ophalen. Hij mag alle voorraadkasten demonteren en lijsten van de muur schroeven. Ook vindt hij het leuk om jongeren van andere scholen te ontmoeten. Over de vraag wat hij het minst leuk vindt om te doen, hoeft hij niet lang na te denken: “de wc poetsen!” 

Het is vandaag Damian zijn laatste dag op het ATC. Hij vindt dit jammer, want hij heeft het er enorm naar zijn zin. Maar vanaf nu gaat hij een nieuwe uitdaging aan: stage lopen bij Ikea. Tot slot heeft Damian nog enkele tips voor zijn opvolgers: “Zet door als het even moeilijk wordt en kom op tijd!”  

Het ATC en uw bedrijf

Wij zoeken werk!

Het ATC is voortdurend op zoek naar bedrijven die deze speciale jongeren een kans willen geven en mee willen helpen aan het realiseren van een toekomst met perspectief. Wij zoeken licht industrieel of administratief werk voor op het ATC ten behoeve van training van arbeidsvaardigheden. Hierbij valt te denken aan inpakken, stickeren, (de)montage, sorteren, flyers vouwen etc. Begeleiding door professionele docenten en werkbegeleiders garandeert een uitstekende kwaliteit.

Bel ons voor een vrijblijvend gesprek

Vraag vandaag nog vrijblijvend een gesprek aan en ontdek wat wij voor elkaar kunnen betekenen.