Autisme

Wij adviseren, coachen en begeleiden onder andere leerkrachten, onderwijsteams en intern begeleiders over autisme en onderwijs. Vanuit ons expertisecentrum bieden we ondersteuning in een straal van 40-45 kilometer rondom Eindhoven.

Autisme Steunpunt

Autisme zie je niet direct aan de buitenkant, maar je merkt wel dat je kind anders reageert op situaties dan andere kinderen. Autisme heeft onder andere te maken met het verwerken van informatie, met communicatie en het omgaan met veranderingen. Hier lees je meer over autisme in het algemeen en specifiek over het kind. 

Binnen SSOE hebben we het Autisme Steunpunt die je verder helpt met kinderen en autisme in het onderwijs, binnen onze regio. 

Ben je op zoek naar andere ondersteuning voor een kind met autisme dan het onderwijs? Of wil je graag meer informatie en handvatten hoe je om kan gaan met kinderen en autisme? Kijk dan eens op de volgende sites.

 

Dit vind je misschien ook interessant

Gratis evenement Autismeweek: Talent dat boeit

Dit jaar is er, vanwege de Autismeweek, weer een gratis evenement op 2 april. Sprekers met autisme vertellen hoe zij in het leven staan en zich staande houden door gebruik te maken van hun talenten: ‘Talent dat boeit’. Er staan ook mensen met autisme met hun talenten op de info-boekenmarkt.